Üniversitemiz

"Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi"

ve

"Kabin Ekibi Temel Eğitim Programı El Kitabı Onay Sertifikası"

almaya hak kazanmıştır.

Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından "Kabin Ekibi Temel Eğitimi" verme konusunda yetkilendirilmiştir. Yetkilendirme ile Üniversitemiz "Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi" ve "Kabin Ekibi Temel Eğitim Programı El Kitabı Onay Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.

Yetkilendirme belgesi ile programda yer alan derslerin ICAO (International Civil Aviation Organization), EASA (European Aviation Safety Agency), IATA (International Air Transport Association) ve SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) düzenlemelerine uygunluğu onaylanmıştır.

"Kabin Ekibi Temel Eğitim Programı”nın gereklerini yerine getiren ve eğitimleri başarı ile tamamlayan mezunlarımız, şirketlerin işe alım kriterlerine sahip oldukları takdirde, Üniversitemizde aldıkları eğitimle hemen işe başlayabileceklerdir. Kısacası, anılan bu belge ve sertifika ile işe başlama süreleri önemli ölçüde kısalmaktadır. Bu durum Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın tercih edilmesi için önemli bir farklılık yaratmaktadır.